poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Wiosenny dip

Przepis pochodzi od cudownej krakowskiej gospodyni. Orzeźwiający, idealny do wędlin, kanapek czy tostów. Dzięki sporej zawartości szczypiorku i rzodkiewek, smakiem przypomina najpiękniejsze pory roku!



Składniki:

pęczek rzodkiewek
2 jajka
pęczek drobnego szczypiorku
3 duże łyżki jogurtu greckiego
pół dużego kubka kwaśnej śmietany 18%
sól, pieprz do smaku

Jajka i rzodkiewki* zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek drobno pokroić. Dodać jogurt, śmietanę i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

* jeśli rzodkiewki zawierają dużo wody należy odcisnąć jej nadmiar używając gazy, inaczej sos będzie wodnisty!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz