Sałata świetnie pasuje do mięs, także z grilla. Użyłam rucoli, choć można ją zstąpić sałatą lodową, roszponką, młodym szpinakiem, bądź dowolnym mixem sałat!
100g rucoli / sałaty lodowej/
roszponki/ młodego szpinaku
2 dojrzałe gruszki
5 łyżek prażonych pestek dyni
3 łyżki posiekanych, prażonych
orzechów włoskich
100g sera camembert lub brie
70g gorgonzoli
1 nieduża czerwona cebula *
Sos balsamico:
1 łyżka miodu
2 łyżki octu balsamicznego
8-10 łyżek oliwy z oliwek extra
virgin
½ łyżeczki musztardy dijon
Umytą, osuszoną sałatę mieszamy z pokrojoną w piórka cebulą,
prażonymi pestkami dyni i orzechami, posiekaną w kostkę gruszką i serami.
Przed podaniem polewany sosem i całość, energicznie, krótko mieszamy.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz