środa, 4 lipca 2012

Sałatka brokułowa

Po pierwsze pyszna, po drugie zdrowa, po trzecie kolorowa! Pyszna sama w sobie, ale sprawdza się też jako dodatek do grilla:) Idealna na upały...




3 różyczki brokuła
1 dojrzały pomidor
pół czerwonej cebuli
1 jajko
50g fety/ sera typu włoskiego - Capri, Capresi

Sos:
2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
pół łyżki majonezu
pół łyżeczki cukru
sól do smaku

Brokuła gotujemy w osolonej i osłodzonej wodzie, do pożądanej miękkości. Pomidora i jajko ugotowane na twardo kroimy w ósemki, cebulę w piórka i ser w kostkę.



Jogurt łączymy z majonezem, solą i cukrem.

Warstwami układamy wszystkie składniki, polewamy sosem majonezowym.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz